In overleg met Dierentehuis Midden-Holland in Gouda plaatsen wij Berner teef Raiza op onze website. Hieronder vindt u haar gegevens:
 
Geslacht: Vrouwelijk
Ras: Dogachtigen en Berghonden
Leeftijd: 4 tot 8 jaar
Koppel: Nee
Kan bij katten: Nee
Kan bij honden: Ja
Kan bij kinderen : Vanaf 12 jaar
Speciale zorg: Medicijnen
Kan alleen thuis zijn: Onbekend
Kan in de auto: Ja
Gedrag aan de lijn: Goed
Kent basiscommando's: Onbekend
Zindelijk: Onbekend
Waaksheid: Onbekend
Schofthoogte: Groter dan 50 cm
Vachtverzorging: Weinig vachtverzorging
Kan los lopen: Ja
 
Omschrijving:
 
Raiza heeft een apart verhaal te vertellen. Zij is bij ons als zwerver binnengekomen, maar na wat zoek en speurwerk hebben wij de vorige eigenaren achterhaald. Oorspronkelijk komt zij bij een fokker vandaan. Het vermoeden is dat zij hier heel lang in een kennel heeft gezeten, waar zij weinig met de buitenwereld in contact kwam. Hierdoor is Raiza erg timide en erg weinig gewend. Een gezin heeft haar geadopteerd bij deze fokker, maar door haar slechte socialisatie ging het niet goed in het gezin. De kleine kinderen in huis waren voor haar echt te veel, ook het uitlaten aan de riem was voor haar helemaal nieuw en zindelijk was zij ook niet. Omdat het in dit gezin niet goed ging, hebben zij zelf een andere eigenaar gezocht.
 
Bij de 2e eigenaren ging het volgens zeggen goed, maar toch is zij vanuit dit huis op straat terecht gekomen. Ook met deze mensen hebben wij contact gehad, maar zij zeggen dat Raiza vanuit hun weer naar een ander gezin is verhuisd. Dit schoot voor Raiza natuurlijk niet op.
 
Toen Raiza binnen kwam, zag zij er slecht uit, ze was mager en haar vacht was dof. Tijdens onderzoek van de dierenarts bleek ook dat zij een vergroot hart heeft. Gelukkig gaat dit nu met de juiste medicijnen heel erg goed. Met alle zorg en aandacht die ze hier al heeft gekregen, hebben wij een flinke vooruitgang gezien. Raiza is aangekomen en haar vacht glimt al weer een beetje.
 
Wij zoeken voor haar een rustig huishouden, zonder (kleine) kinderen en andere huisdieren. Ze zal in het begin heel erg moeten wennen, maar met veel liefde, geduld en goede zorg is Raiza een hele lieve hond. Ze verdient na alles wat ze al meegemaakt heeft een fijn huisje waar ze toch nog kan genieten van een normaal leven.
 
Berner teef Raiza 22-07-2005 001  Berner teef Raiza 22-07-2005 002
 
Berner teef Raiza 22-07-2005 003
 
 
 
Bent u degene die weet wat Raiza nodig heeft en degene die dit haar ook wil en kan bieden? Komt u dan snel kennismaken met haar in het Dierentehuis.

Interesse? Neem rechtstreeks contact op met onderstaand asiel:
 
Stichting Dierentehuis Midden-Holland
Groenhovenweg 501
2803 DL Gouda
Tel.: 0182-530164
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: gouda.dierenbescherming.nl
 
Openingstijden:
ma-za: 14:00-16:00
 
Contactpersoon:
Annelous
 

Aanvullende informatie:
 
Raiza from the Happy Dog's Farm heeft een FCI-stamboom, maar het asiel heeft - door de vele wisselingen - de stamboom er niet bij gekregen.Raiza is in de periode dat zij nog bij de fokker verbleef, drie maal ingezet als fokteef (09-08-2007, 15-03-2009, 07-12-2009). Daarna is zij door de fokker herplaatst.
 
Gezien de achtergrond van Raiza is zij op zoek naar een plek waar zij nu eindelijk definitief kan blijven. Als potentiële nieuwe eigenaar dient u te beschikken over enig doorzettingsvermogen, omdat Raiza toch wat tijd nodig zal hebben om wéér aan een nieuwe situatie te wennen. Kennis van en inzicht in het gedrag van Berners is zeker een pré.
 
Raiza gebruikt voor haar vergrote hart medicijnen. De kosten hiervan bedragen ca. € 90 - € 100 per maand.
 
 
 
 
© 2012 Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh"
 
 
 
 

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske