Situatieschets
De goed opgevoede, gehoorzame en vrolijke teef Koosje, een kruising Berner Sennenhond met Labrador (geboren op 20 april 2012), woont op dit moment in een gezin, bestaande uit vader, moeder en een peuter van 18 maanden. Voor het gezin is zij de eerste hond, maar de vader heeft zelf al wel meer hondenervaring.
 
Bij thuiskomst van het gezin, maar ook wanneer er visite komt, reageert Koosje wat druk en/of springerig, maar vooral ook gewoon blij. Gaat het gezin weg, of gaat de visite weg, dan blijft ze rustig. Koosje heeft geen problemen met huishoudelijke apparaten. Af en toe mag ze graag met een bal of een stok spelen, vooral er lekker achteraan rennen en er in happen of er aan snuffelen vindt ze leuk. 
 
Koosje speelt regelmatig met andere honden en stelt zich daarbij zeer sociaal op. Uitvallen naar andere honden of naar mensen doet ze niet, ze is juist erg nieuwsgierig en toegankelijk. Koosje kan met katten omgaan, kan mee in de auto en kan ook met kinderen omgaan, dat laatste uiteraard wel onder toezicht van de ouders die daarbij ieders grenzen dienen te bewaken.
 
Koosje heeft een puppycursus en gehoorzaamheidscursus gevolgd en verkeert in goede gezondheid.
 
Registratie & Identificatie
Koosje beschikt niet over een stamboom, maar is wel gechipt.
 
Reden herplaatsing
Voor Koosje wordt een nieuwe plek gezocht omdat het kindje in het gezin helemaal weg is van Koosje en daarbij geen grenzen in acht neemt. Het gevolg is dat de ouders continu het kindje moeten corrigeren om Koosje haar rust en ruimte te kunnen geven. Dit leidt tot veel onrust binnen het gezin en niet in de laatste plaats voor Koosje. 
 
Profielschets nieuwe eigenaar
Nu er een tweede kindje op komst is, zijn de ouders van mening dat het voor Koosje beter is om een nieuwe plek te zoeken waar zij wat meer rust krijgt en waar het vanzelfsprekend is dat zij haar eigen ruimte heeft, ook zónder dat er continu iemand politie-agentje moet spelen om dit voor haar te kunnen realiseren.
 
Plaatsingsvoorwaarden
De voorwaarden waaronder Koosje zal worden herplaatst, worden door haar huidige eigenaren bepaald. De exacte voorwaarden worden met u besproken nadat de eigenaren zich ervan hebben overtuigd dat u Koosje de rust en ruimte kunt bieden die zij voor haar zoeken. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske