Situatieschets
De bijna 10-jarige Gino, die in Oostenrijk is geboren, woont momenteel in een gezin met een jonge baby. Deze baby is meteen ook de reden dat er voor Gino een andere plek wordt gezocht, want Gino kan niet goed omgaan met de stress en het onvoorspelbare gedrag van een rondkruipende baby. Hij kan dan gaan snauwen, maar heeft volgens onze informatie gelukkig nog niet van zich af gebeten.
 
Wanneer de eigenaren thuis komen is Gino druk en springerig, passend bij het gedrag van een Entlebucher. Ook wanneer er visite komt is Gino druk en springerig. Wanneer de eigenaren weg gaan krijgt Gino een brokje en gaat rustig in zijn mand liggen. Hij kan goed alleen zijn.
 
Gino apporteert graag stokken en ballen en kan daar uren mee doorgaan. Omdat Gino speeltjes op eet laten zijn huidige eigenaren hem niet zelfstandig met speeltjes spelen. In huis stoeit Gino wel eens met zijn eigenaren, maar is dan voorzichtig en houdt op wanneer dit gevraagd wordt. Wanneer Gino buiten is, is hij op de baas gericht, maar houdt ondertussen ook de omgeving, andere mensen en ander honden goed in de gaten.
 
Het gedrag van Gino naar andere honden is wisselend. Met oudere honden en jonge teefjes kan hij spelen, maar jonge honden worden direct op hun plek gezet. Naar andere reuen kan Gino uitvallen, omdat hij graag de baas wil zijn. Of Gino met katten kan omgaan is niet bekend, bij zijn huidige eigenaren komt hij hiermee niet in aanraking. Katten die buiten lopen vindt Gino interessant en zijn de moeite waard om achteraan te gaan, totdat ze blijven staan, dan haakt Gino af. Gino kan prima mee in de auto.
 
Gino heeft enkele vetbulten, waarvan er één zichtbaar is op de rug. De vetbulten zijn door de dierenarts onderzocht, maar omdat ze goedaardig zijn heeft de dierenarts geadviseerd om ze gewoon te laten zitten. Gino ondervindt er geen hinder van.
 
Registratie & Identificatie
Gino beschikt over een Oostenrijkse stamboom, maar deze is na import niet geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Daarnaast beschkt Gino over een tatoeage en een in Nederland geregistreerde chip.
 
Reden herplaatsing
Voor Gino wordt een nieuwe plek gezocht omdat hij niet kan omgaan met de stress en de onvoorspelbaarheid van de baby in huis, sinds deze is gaan kruipen. Volgens een analyse van een gedragsdeskundige kan Gino leren om beter om te gaan met de aanwezigheid van kleine kinderen, echter dit zal tijd en energie gaan kosten - ook van Gino - en de huidige eigenaren hebben daarom besloten dat zij willen proberen om voor Gino een plek te zoeken waar hij gewoon lekker zichzelf kan zijn en geen rekening hoeft te houden met factoren die hem stress opleveren.
 
Profielschets nieuwe eigenaar
Voor Gino zoeken we een nieuwe plek die aan de volgende voorwaarden voldoet:
- geen kinderen onder de 12 jaar
- geen drukke en onoverzichtelijke situaties
- bij voorkeur ervaring met Entlebuchers
- een plek zonder stress waar Gino nog enkele jaren lekker actief met de nieuwe eigena(a)r(en) kan genieten van z'n oude dag
 
Plaatsingsvoorwaarden
De voorwaarden waaronder Gino zal worden herplaatst, worden door zijn huidige eigenaren bepaald. Deze voorwaarden worden met u besproken nadat de eigenaren zich hebben overtuigd van uw geschiktheid. 
 
Reactieformulier
Wanneer u denkt dat u Gino nog een geweldige oude dag kunt bieden, verzoeken wij u om het Reactieformulier Herplaatsing in te vullen. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van ons of van de huidige eigenaren.
 

 

Entlebucher reu Gino 2006-06-10 01

 

Entlebucher reu Gino 2006-06-10 02

 

Entlebucher reu Gino 2006-06-10 03

 

© 2016 - Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh"

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske