Situatieschets

Entlebucher reu Melchi (geboren op 31 oktober 2014) woont op dit moment in een samengesteld gezin met 3 puberkinderen. Beide eigenaren zijn opgegroeid met honden, al waren dit wel iets kleinere rassen. 

Wanneer de eigenaren vertrekken reageert Melchi druk en springerig, komen zij na afwezigheid weer thuis dan blijft Melchi aandacht vragen. Hij moet dan echt even tot rust gemaand worden. Bij bezoek reageert Melchi blij, maar wel druk en springerig. Ook hierbij moet hij tot rust gemaand worden, hetgeen meestal al snel lukt. Gaat het bezoek weer weg, dan blijft Melchi gewoon rustig. Op huishoudelijke apparaten reageert Melchi niet, aan die geluiden is hij genoeg gewend. 

Melchi speelt graag met zijn eigenaren, het liefste de hele dag door. Ook met speeltjes speelt hij graag en veel. Balletjes en takken apporteren zijn zijn favoriete bezigheden. Omdat Melchi niet sociaal is naar andere honden speelt hij zelden met andere honden. Naar kleinere honden kan Melchi uitvallen, maar sinds een half jaar houden zijn eigenaren hem naar alle honden kort om uitvallen te voorkomen danwel binnen de perken te houden.

Wanneer Melchi wordt uitgelaten heeft hij vooral aandacht voor de omgeving, hij is uiterst alert en houdt alles om zich heen in de gaten. Melchi woont momenteel in een stad, waar veel prikkels zijn. Toen het gezin nog in een dorp woonde en een grote tuin had, waren er aanzienlijk minder prikkels voor Melchi om zich mee bezig te moeten houden. 

Melchi kan goed overweg met katten, hij woont momenteel samen met 4 katten. De introductie heeft een paar weken geduurd en sindsdien gaat het prima samen. Naar kleine kinderen is Melchi heel sociaal. Ondanks zijn drukke, enthousiaste gedrag loopt hij hen niet omver. Ook naar grote kinderen is Melchi heel sociaal. Melchi kan ook prima mee in de auto, hij is al van pup af aan gewend aan lange autoritten.

Melchi heeft een opvoedingscursus gevolgd.

Registratie & Identificatie

Melchi beschikt over een stamboom en is gechipt.

Reden van herplaatsing

Voor Melchi wordt een nieuw thuis gezocht omdat het leven in een grote stad, in combinatie met het leven in een druk gezin, voor hem teveel prikkels oplevert. Hij kan niet genoeg rust vinden.

Profielschets nieuwe eigenaar

Voor Melchi zoeken we een plek waar, zowel qua gezinssamenstelling als leefomgeving, niet teveel prikkels zijn. De nieuwe eigenaar van Melchi beschikt bij voorkeur over voldoende capaciteiten om consequent(er) te zijn en Melchi méér sturing (leiding) te geven, zodat Melchi minder zelf hoeft uit te zoeken. 

Plaatsingsvoorwaarden

De voorwaarden waaronder Melchi zal worden herplaatst, worden door zijn huidige eigenaren bepaald. De exacte voorwaarden worden met u besproken nadat de eigenaren zich ervan hebben overtuigd dat u Melchi kunt bieden hetgeen als profielschets is vermeld.

 Entlebucher Sennenhond reu Melchi (31-10-2014)

Entlebucher Sennenhond reu Melchi (31-10-2014)

Entlebucher Sennenhond reu Melchi (31-10-2014)

 

Heeft u interesse in Melchi?

Dan komen wij graag met u in contact! U kunt uw interesse kenbaar maken via het Reactieformulier Herplaatsing. Wilt u in dit formulier zo uitgebreid mogelijk aangeven hoe uw gezins- en woonsituatie zijn en op welke manier u Melchi de begeleiding en rust denkt te kunnen geven die hij nodig heeft?

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske