Situatieschets

De 5-jarige Entlebucher teef Hannah is een energieke dame die heel erg alert is op prikkels, snel opgewonden is en die niet bang uitgevallen is. Ze staat graag vooraan bij alles wat er om haar heen gebeurt. Hannah springt op naar vreemden en is, ook voor een Entlebucher, géén gemakkelijke hond. Ze is graag bij de baas en vindt het absoluut niet tof wanneer ze alleen gelaten wordt. Ze kan dan uit de bench breken en zelfs deuren en/of deurkozijnen stuk maken. Ze doet alles om maar bij de baas te zijn. Hanna heeft bijna haar hele leven samengewoond met haar moeder, aan wie ze zich kon optrekken. De problemen met het alleen blijven zijn ontstaan nadat haar moeder enige tijd geleden is overleden.

In de opvang waar Hannah op dit moment verblijft is ze inmiddels gekoppeld aan een andere, stabiele hond, met wie ze 's nachts samen slaapt. Hierdoor voelt ze zich meer op haar gemak. Hannah is sociaal naar andere honden, in de opvang waar ze verblijft leeft ze tussen meerdere honden.  

Identificatie & Registratie

Hannah beschikt over een FCI-stamboom en is gechipt.

Reden herplaatsing

Voor Hannah zoeken we een nieuwe eigenaar vanwege het recente overlijden van haar eigenares. De informatie die wij over Hannah hebben ontvangen is afkomstig van haar huidige verzorgster en van een vriendin van haar overleden eigenares. Deze informatie komt dus niet uit de eerste hand en kan - hoewel alle betrokkenen hun best hebben gedaan om zo zorgvuldig en eerlijk mogelijk informatie te verstrekken - daardoor minder accuraat zijn. Om deze reden vinden we het belangrijk om voor Hannah een ervaren Entlebucher eigenaar te zoeken. Dat maakt de kans op een voor Hannah geslaagde herplaatsing het grootst.

Profielschets nieuwe eigenaar

De nieuwe eigenaar van Hannah heeft ervaring met het opvoeden van Entlebuchers, is rustig en zelfverzekerd van aard, woont bij voorkeur in een woning die voldoende ruimte biedt aan een actieve hond die bij vlagen behoorlijk druk kan zijn en heeft geen kinderen beneden de 15 jaar. Hannah heeft behoefte aan extra begeleiding zodat zij samen met haar nieuwe eigenaar beter kan leren omgaan met het verwerken van prikkels. Hierdoor zal ze wat meer en sneller haar eigen rust kunnen vinden. Omdat Hannah veel veranderingen te verwerken heeft gekregen in de afgelopen weken, zoeken we iemand die haar de tijd gunt om in wéér een nieuwe situatie rustig tot zichzelf te komen. Omdat Hannah eigenlijk altijd heeft samengeleefd met een andere hond en nu ook in de opvang waar ze verblijft met andere honden samenleeft, is de aanwezigheid van een andere hond zeker een pré.

Plaatsingsvoorwaarden

De voorwaarden waaronder Hannah zal worden herplaatst, worden door haar huidige verzorgster en de vriendin van de overleden eigenares bepaald. Daarbij zullen wij als stichting mede een adviserende rol uitoefenen. 

Heeft u interesse in Hannah?

Heeft u op basis van bovenstaand verhaal interesse in Hannah? En bent u er van overtuigd dat u haar verder kunt begeleiden om overprikkeling te begeleiden en op termijn te kunnen voorkomen? Dan komen wij graag met u in contact en verzoeken wij u om het Reactieformulier Herplaatsing in te vullen en zo uitgebreid mogelijk aan te geven wat uw ervaring is en wat u Hannah allemaal kunt bieden. 

 

 Entlebucher teef Hannah (22-08-2016) is beschikbaar voor herplaatsing

 

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske