Situatieschets

Het gezin waarin Nola als pup is opgegroeid bestaat uit vader, moeder en 3 kinderen in de leeftijd van 14 tot 20 jaar. Het oudste kind is inmiddels uitwonend. Nola is de eerste hond binnen het gezin. Bij thuiskomst van de gezinsleden reageert Nola blij maar druk en springerig, zoals je van een jonge Entlebucher mag verwachten. Gaan de gezinsleden weg, dan regeert Nola doorgaans rustig, maar als iedereen tegelijk de woonkamer verlaat is ze wel alert. 

Wanneer er bezoek komt wil Nola in eerste instantie tegen de mensen op springen. Ze blijft onrustig heen en weer lopen in de woonkamer en zoekt het bezoek op om aan hen te snuffelen. Nola blijft aandacht vragen. Wanneer het bezoek vertrekt reageert Nola rustig en/of springerig en wil daarbij soms in de schoenen van het bezoek happen.

Nola speelt graag met haar eigenaren, ze pakt dan vaak een bal of een touw. In de tuin doen de eigenaren vaak apporteer-spelletjes met Nola, waar zij heel enthousiast van wordt. In ruil voor een snoepje laat Nola de bal of het touw gemakkelijk los. Wel is het belangrijk om tijdig te stoppen met spelen, omdat Nola vrij gemakkelijk overprikkeld kan raken. Ze luistert dan niet meer, gaat rondjes rennen in de tuin en wil ook tegen de eigenaren opspringen en blaffen. Hierin heeft Nola zeker nog extra begeleiding nodig. Nola kauwt graag op speeltjes, wordt blij van hoog gras waar ze dan heerlijk doorheen springt en rent graag rond in (laag) water waarbij ze in het water probeert te happen. Ook van knuffelen met haar gezin wordt Nola overigens heel erg blij, hier kan ze heerlijk van genieten.

Naar andere honden toe is Nola heel vriendelijk. Ze daagt hen graag uit, is druk en mag graag (lange afstanden) rennen met hen. Niet alle honden trekken dat qua uithoudingsvermogen, maar er zijn ook honden die afhaken omdat ze het drukke gedrag van Nola vervelend vinden. Nola kan haar eigen drukke gedrag niet begrenzen en wanneer ze overprikkeld raakt door fysieke activiteit of door spanning en stress kan ze vervelend, happerig gedrag gaan vertonen. Ook gebeurt het soms dat Nola naar andere honden begint te grommen, als deze haar op een voor haar negatieve manier hebben uitgedaagd. Omdat Nola gemakkelijk overprikkeld kan raken, waardoor ze haar eigen gedrag niet meer onder controle kan houden, wordt ze altijd aangelijnd uitgelaten. Wanneer Nola overprikkeld is geraakt, kan ze haar bek gaan gebruiken in haar communicatie naar andere honden maar met name ook naar mensen. Ze bijt niet dóór, maar haar tandjes laten wel afdrukken en soms lichte schaafwondjes achter. Nola heeft dan ook een mentaal sterke eigenaar nodig, die haar verder kan begeleiden in haar groei naar een stabiele Entlebucher dame.

Identificatie & Registratie

Nola beschikt over een FCI-stamboom en is gechipt.

Plaatsingsvoorwaarden

De voorwaarden waaronder Nola zal worden herplaatst, worden door haar huidige eigenaren bepaald. Daarbij zullen wij als stichting een adviserende rol uitoefenen. Plaatsing in een gezin met jonge kinderen raden wij af, net als plaatsing bij mensen die geen ervaring met Entlebuchers hebben. Nola heeft behoefte aan extra begeleiding zodat zij samen met haar nieuwe eigenaren kan leren omgaan met het verwerken van prikkels. Het vroegtijdig kunnen signaleren van dreigende overprikkeling en het kunnen omgaan met alsmede het ombuigen van het drukke gedrag indien éénmaal overprikkeld geraakt zijn voor Nola belangrijke kwaliteiten waarover de nieuwe eigenaar dient te beschikken. 

Heeft u interesse in Nola?

Heeft u op basis van bovenstaand verhaal interesse in Nola? En bent u er van overtuigd dat u haar verder kunt begeleiden om overprikkeling te begeleiden en op termijn te kunnen voorkomen? Dan komen wij graag met u in contact en verzoeken wij u om het Reactieformulier Herplaatsing in te vullen en zo uitgebreid mogelijk aan te geven wat uw ervaring is en wat u Nola allemaal kunt bieden. 

Entlebucher teef Nola (12-06-2019) is voor herplaatsing beschikbaar

Entlebucher teef Nola (12-06-2019) is voor herplaatsing beschikbaar 

 Entlebucher teef Nola (12-06-2019) is voor herplaatsing beschikbaar

Koop een Benno-boek en steun onze stichting!

Speciaal voor alle Berner-liefhebbers vragen wij jullie aandacht voor een uniek aanbod: in overleg met schrijfster Hermien Stok mogen wij als stichting de boeken van Benno de Berner te koop aanbieden. De verkoopprijs per boek bedraagt € 13,95 excl. verzendkosten en van elk boek dat via de stichting wordt verkocht, doneert Hermien maar liefst € 2,50 aan de stichting!

EXTRA: Hermien signeert alle boeken die via de stichting worden verkocht en wanneer je de boeken aan iemand cadeau wilt geven voor een speciale gelegenheid, dan is het zelfs mogelijk om er een persoonlijke opmerking/boodschap aan toe te voegen!

Een unieke kans dus om deze Berner-boeken te kunnen kopen! U kunt uw bestelling aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar: onze stichting

Benno het Bernertje

Benno het Bernertje

Benno de boevenvanger

Benno de boevenvanger

Benno en de hondendieven

Benno en de hondendieven

Benno op vakantie

Benno op vakantie

Benno en Sjanske

Benno en Sjanske